Operator Național de telefonie fixă VoIP

Procedura privind solutionarea reclamatiilor

Reclamatiile pot fi depuse in termen de maxim 3 zile de la evenimentul declarat, sau de la emiterea facturii, in cazul disputarii unei sume facturate.

1. Abonatii Iristel Romania pot inainta reclamatii privind serviciile contractate prin urmatoarele modalitati:

  • Apeland serviciul de Relatii cu Clientii la numarul 031.780.4747, optiunea 1.

  • Trimitand un e-mail la customercare@iristel.ro

  • Transmitand un fax la numarul 031.781.4747

  • Prin cerere scrisa expediata la sediul companiei: Olympia Tower Building, Nivel 5, Bd. Decebal, nr.25-29, Bucureşti 030971, Sector 3, sau depunere direct la adresa de mai sus. Program: Luni- Vineri 10:00 – 18:00.

Departamentul de Relatii cu Clientii isi asuma obligatia de a anunta reclamantul de luarea la cunostinta in termen de maxim 24 de ore de la primirea reclamatiei. Comunicarea initiala si pe parcursul solutionarii va fi efectuata prin acelasi mijloc folosit pentru a depune reclamatia, sau folosind datele de contact indicate de catre Client.

2. Termenul de solutionare a reclamatiilor variaza in functie de tipul acesteia, dupa cum urmeaza:

  • Tehnica - Maxim 24 ore, daca aceasta este cauzata de probleme aparute in reteaua Iristel. In cazul unei probleme care nu rezida in reteaua Iristel, fiind cauzata de terti, Iristel va comunica Clientului acelasi termen de solutionare primit din partea tertilor. Informatii privind statusul vor fi furnizate odata la 4 ore, indiferent daca exista noutati sau nu. Clientul va fi despagubit cu contravaloarea abonamentelor pentru perioada de indisponibilitate a serviciului.

  • Financiara/de facturare – Maxim 3 zile lucratoare. In situatia in care reclamatia a fost rezolvata in favoarea Clientului, Iristel va extinde perioada scadenta pentru factura fiscala in cauza cu un numar de zile egal celor necesare pentru rezolvarea reclamatiei.

  • Activare - Maxim 3 zile lucratoare. In situatia in care activarea serviciului a fost intarziata din cauze imputabile Iristel si abonamentele lunare au fost taxate eronat, Iristel va aplica un credit pe contul Clientului egal cu valoarea abonamentelor lunare pentru perioada de indisponibilitate.

  • Altele – Maxim 24 de ore.

Despagubirea Clientului, pentru oricare dintre situatiile de mai sus, se va face prin aplicarea creditului corespunzator pe urmatoarea factura. Daca este necesara prelungirea termenului de solutionare furnizat initial, Clientul va fi notificat cu minim 12 ore inainte de expirarea acestui termen.

3. Solutionarea litigiilor:

Partile convin ca orice litigiu intervenit intre ele, care nu poate fi solutionat pe cale amiabila, poate fi trimis de catre oricare dintre parti urmatoarelor instante: